woensdag 12 november 2008

Reacties blog Lara en Loes - Korte verhalen

Return to paradise - Eliza Riley
Dit korte verhaal heeft een nogal droevig begin en we verwachtten dan ook een droevig einde waarin ze in hun vroegere paradijs alsnog uit elkaar zouden gaan. Gelukkig was dit niet het geval en willen ze toch samen verder. We vinden het leuk dat er een happy end zit aan het verhaal en dan vooral, omdat we dit tijdens het verhaal niet hadden verwacht.

Death by scrabble - Charlie Fish
Dit is zo'n verhaal waarvan je niet verwacht dat de titel precies weergeeft waar het verhaal over gaat. In dit verhaal is het wel het geval. Het einde van het verhaal verraste ons, omdat we hadden verwacht dat de vrouw dood zou gaan en niet de man. Dit kwam doordat de haat vanuit de man werd beschreven en niet vanuit de vrouw.

Butterflies - Roger Dean Kiser
De schrijver van dit korte verhaal heeft goed over het verhaal nagedacht. Het laat twee kanten van de schoonheid zien. Schoonheid is niet altijd mooi. Het is dit keer geen eenvoudig verhaal, maar een verhaal waar je bij na moet denken.

Someone to care for - Maria Goodin
Wij vonden `Someone to care for’ een grappig verhaal met een verrassend einde. Het is een verhaal waar je gemakkelijk doorheen leest. Het is grappig om te lezen hoe erg de vrouw gefocust is op haar droom, zorgen voor een baby. Ze hoeft geen perfecte man, maar een man die haar dit kindje kan geven. In feite is de man haar kind, want ze moet misschien wel net zo veel voor hem zorgen als dat ze voor het kind zou moeten doen.

Geen opmerkingen: