donderdag 23 oktober 2008

Samenvatting Jill Mansell - Falling for you

Jaren geleden is de oudste zus van Maddy en Jake, April, verongelukt toen ze aan werd gereden door Den McKinnon, een broer van Kerr McKinnon. De familie heeft zich nooit verontschuldigd of enigszins laten blijken dat ze het erg vonden. Marcella, Aprils stiefmoeder, heeft dit nooit kunnen vergeten en scheert de familie McKinnon altijd over één kam.
Tijdens een feestje ontmoet Maddy een man, die haar heeft geholpen om terug over het muurtje te komen. Ze was over het muurtje geklommen om te gaan plassen, maar kon zelf niet meer terug. Ze had haar lenzen niet in, dus ze kon niet goed zien wie de man was. Ze had wel een visitekaartje van hem gekregen en wist hierdoor dat hij bij Callaghan en Fox werkt. Maddy gaat met de broodjes van de lunchroom langs op het kantoor en ontdekt dat Kerr McKinnon haar ‘superman’ was. Ze worden verliefd op elkaar. Marcella mag het alleen niet te weten komen, want wanneer ze erachter komt dat Maddy omgaat met iemand van de McKinnon familie, zal ze uit haar vel springen.

Ondertussen is Kate weer aangekomen in Ashcombe. Kate was vroeger een vriendin van Maddy, maar dit veranderde toen Kate naar een andere school ging. Daar maakte ze nieuwe vrienden en maakten ze samen Maddy belachelijk. Kate was vroeger een knappe vrouw en kon veel mannen krijgen. Maar toen kreeg ze in Amerika een auto-ongeluk, waardoor een groot deel van haar gezicht verminkt is. Ze zit hier erg mee en durft zich bijna niet in het openbaar te vertonen. Kate komt meer buiten wanneer Norris, de hond van kennissen, bij ze in huis komt.

Dexter en Nuala hebben een pub in Ashcombe genaamd Fallen Angel. Dexter behandelt Nuala in het bijzijn van anderen als pispaaltje, maar Nuala laat over zich heenlopen. Op een dag valt Nuala van de trap. Ze breekt haar schouder en haar hele gezicht is blauw. Veel mensen denken dat dit de schuld is van Dexter. Door het ongelukje kan Nuala niet meer werken en zoekt Dexter vervanging. Hij vraagt Kate en zij stem in. Kate is niet zoals Nuala en laat niet over zich heenlopen. Dit kan Dexter wel waarderen. Kate denkt steeds minder aan haar littekens en begint aardiger te doen tegen anderen.

Kate besluit op een dag om naar Kerr’s huis te gaan. Kate was het vroegere vriendinnetje van Kerr. Wanneer Kate bij zijn huis aankomt, ziet ze de auto staan die altijd bij het huis van Jake en Maddy staat. Kate kijkt naar binnen en ziet Maddy zitten. Kate is onbewust achter het geheim van Kerr en Maddy gekomen.
Kate komt Jake tegen en vertelt het verhaal van Kerr en Maddy. Maddy had iedereen verteld dat ze iets met een getrouwde man had, dus Jake snapte in het begin niet wat Kate bedoelde totdat Kate Kerr’s naam noemde. Jake zegt even laten tegen Maddy dat hij het weet en dat ze ermee moet stoppen voor Marcella.

Maddy heeft alleen aan Nuala en Juliet over haar relatie met Kerr verteld. Juliet is een goede vriendin van Jake en haar. Maddy denkt dat Nuala het heeft doorverteld aan Jake, omdat Juliet zoiets nooit zou doen. Maddy wordt boos op Nuala, maar komt er later achter dat dit ten onrechte was.

Juliet’s zoontje Tiff wordt op een dag heel erg ziek. Juliet brengt Tiff naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis blijkt dat hij Meningitis heeft. Alleen Juliet weet wie de vader van Tiff is, tot het moment dat het ziekenhuis hem opbelt. Vanaf dat moment weet iedereen in Ashcombe dat Oliver Taylor-Trent, de man van Estelle, de vader van Tiff is.

Het zat al langer niet helemaal lekker bij Estelle en na dit nieuws besluit ze Oliver te verlaten en naar Will, de documentairemaker te gaan. Estelle en Will voelden zich al langer tot elkaar aangetrokken. Het is allemaal leuk en aardig, totdat ze uit eten gaan en er allemaal journalisten op hen staan te wachten. Er verschijnt een artikel in de krant waarin staat dat Estelle Taylor-Trent, de vrouw van de bekende Oliver Taylor-Trent, in de charmes van Will is getrapt. Een vrouw, die ook in zijn charmes is getrapt, neemt contact op met Estelle. Ze komt erachter dat hij alles heeft gelogen en alleen maar uit was op haar geld. Ze gaat terug naar Ashcombe om haar laatste spullen op te halen en vertrekt naar een hotel.

In de tussentijd ligt Tiff nog steeds in het ziekenhuis. Het gaat al iets beter, maar zijn toestand is nog steeds kritiek. De dochter van Jake en het vriendinnetje van Tiff, Sophie, weet ondertussen ook dat Oliver de vader van Tiff is. Sophie vertelt Tiff dat Oliver zijn vader is en hij vat dit goed op. Dit is voor Juliet een zorg minder, want ze wist niet hoe zij het Tiff moest vertellen.

Jake en Juliet gaan uiteten en daar vertelt hij dat hij haar al vanaf de eerste keer dat ze elkaar zagen leuk vond. Vanaf dat moment zijn ze een stelletje.

Oliver gaat weer op weg naar huis, omdat Tiff weer helemaal beter is. Maar ondertussen is Estelle haar spullen daar aan het zoeken, zonder dat hij het weet. Dan wordt er aangebeld en staat de taxichauffeur van Estelle aan de deur en vraagt waar ze is. Oliver weet niet dat ze thuis is, omdat ze zich snel in de kast had verstopt. Estelle heeft haar hoofd gestoten en er komt allemaal bloed uit. Dan komt Estelle naar de voordeur en ziet de taxichauffeur dat Oliver haar niks misdaan heeft. De taxichauffeur verlaat het huis en de twee maken het weer goed.

Marcella denkt nog steeds dat Maddy iets heeft met een getrouwde man en begint daarover tegen Juliet wanneer ze in de lunchroom van Juliet en Maddy is. Juliet praat per ongeluk haar mond voorbij. Marcella is eindelijk achter de relatie gekomen van Maddy en Kerr en zegt dat Maddy de relatie moet verbreken. Maddy verbreekt de relatie.

In de tussentijd heeft de moeder van Kerr en Den, Pauline, gevraagd of dat Kerr Den op wil gaan zoeken. Den zit ergens in Australië en Kerr is hem 5 jaar geleden uit het oog verloren. Uiteindelijk vindt Kerr hem toch en verteld dat hun moeder stervende is en dat ze hem graag nog een keer wil zien. Den besluit naar Engeland te komen om zijn moeder nog een keer te zien. Wanneer Kerr en Den in het bejaardentehuis zitten, komt het echte verhaal naar boven. Pauline was degene die gedronken had en achter het stuur zat toen April verongelukte. Pauline vroeg of Den ervoor op wou draaien en hij ging naar de gevangenis. Den verzocht Pauline om naar Marcella te gaan en alles uit te leggen.

Dit gebeurde op de dag van het feestje dat Tiff weer thuis kwam. Marcella komt erachter dat het allemaal Pauline’s schuld is. Ook komt Marcella erachter dat Kerr wel degelijk zijn verontschuldigingen had aangeboden, maar dat haar man dit nooit had verteld. Marcella gaat samen met Den naar het bedrijf waar Kerr werkt en vertelt dat ze niet meer boos is.
Dexter en Kate vormen ondertussen ook een stelletje.
Maddy is op het feestje van Tiff druk bezig met het een en ander en heeft geen idee waar Marcella uithangt. Maar zij is samen met Den en Kerr onderweg naar het feestje. Marcella roept Maddy om naar de badkamer te komen en dan ziet Maddy Kerr staan. Maddy weet niet wat ze moet denken. Marcella legt alles uit en uiteindelijk kunnen Maddy en Kerr toch bij elkaar zijn zonder enige complicaties.

Plot: Op een avond is Maddy op een feestje en daar ontmoet ze een geweldige man, waarvan ze de naam nog niet weet. Doordat ze haar lenzen niet in heeft, kan ze ook niet goed zien hoe hij eruit ziet. Hij nodigt haar uit naar zijn kantoor, zodat zij kan laten zien wat haar catering bedrijf te bieden heeft voor lunch. Wanneer ze daar aankomt, komt ze erachter dat het Kerr McKinnon is. De families van de twee hebben al jaren ruzie, doordat Kerr’s broertje Maddy’s zusje April heeft aangereden. De McKinnons hebben zich nooit verontschuldigd. Maddy en Kerr kunnen de aantrekkingskracht tussen de twee niet weerstaan, dus besluiten ze hun relatie geheim te houden. Ondertussen slaapt Jack, Maddy’s broer, met zowat elke vrouw. Juliet, Maddy’s zakenpartner, houdt geheim wie de vader van haar zoontje is. Maddy’s vriendin van school, Kate, komt terug nadat een auto-ongeluk haar uiterlijk verwoest heeft. Het broertje van Kerr terugkomt, omdat het niet goed gaat met hun moeder en er ontstaan een chaos. Maddy en Kerr krijgen het moeilijk om hun relatie geheim te houden..
Scene: Het verhaal speelt zich vooral af in Ashcombe. In het begin van het verhaal speelt het zich ook even af op het vliegveld in New York, omdat Kate daar vandaan komt.
Theme: Ik kon geen duidelijk thema vinden bij dit boek, omdat meer een boek is dat gemakkelijk wegleest. Ik denk dat het uiteindelijk wel belangrijk is dat je gewoon eerlijk bent over alles en je blij moet zijn met hoe je bent.

Characters: Er zijn veel verschillende karakters in dit boek, waaronder Maddy en Kate. Maddy en Kate waren vroeger schoolvriendinnen. Maddy krijgt een geheime relatie met Kerr McKinnon, maar de families McKinnon en Harvey kunnen het niet goed vinden. Marcella is de stiefmoeder van Maddy. Juliet is een zakenpartner van Maddy en heeft een zoontje Tiff. Tiff gaat veel om met het dochtertje van Jake, de broer van Maddy.
Point of view: het verhaal wordt geschreven vanuit een hij/zij perspectief.

Personal opinion: Ik vond het een ontzettend leuk boek en het was gemakkelijk te lezen. Er zaten een aantal grappige stukjes in en er gebeurde veel in het boek, wat het boek levendig hield. Ik denk wel dat het een echt vrouwenboek is.

Geen opmerkingen: