woensdag 5 november 2008

"Flora's Lot'' by Katie Fforde

Van dit boek heb ik helaas geen samenvatting op de computer staan, dus daarom staat deze er niet bij.

plot: Flora, een echt stadsmeisje, besluit op een goede dag haar leventje in London vaarwel te zeggen en in te ruilen voor een rustig leven op het Engelse platteland. Op dat engelse platteland wonen ook Charles (haar neef) en zijn verloofde Annabelle, die een veilingshuis runnen. Flora is van plan om daar te gaan werken, omdat ze bij de erfenis van haar oom 49% van het bedrijf heeft gekregen. De andere 50% zijn van Charles. Annabelle en Charles willen Flora in eerste instantie uit het bedrijf kopen, maar dit mislukt. Na wat aandringen mag Flora de assistent van Charles worden.
Flora heeft het al snel naar haar zin op het Engelse platteland. Ze heeft een leuke baan en ze ontmoet leuke mensen (en dan vooral leuke mannen). Ze ontmoet in de supermarkt de leuke Henry en in haar huisje blijkt een jongeman (William) te wonen, wiens gezelschap ze zeer op prijs stelt (dit blijft wel puur vriendschappelijk).
Doordat ze veel met Charles samen moet werken, leert ze ook zijn leuke en interessante kanten kennen. En als het dan met Henry mislukt, merkt Flora dat ze zich aangetrokken voelt tot Charles. Omdat ze 'bang' is voor dit gevoel, vlucht ze terug naar Londen, maar Charles komt haar achterna om haar te vertellen dat hij en Annabelle uit elkaar zijn (Annabelle is er vandoor gegaan met William). Nu houdt niet de twee nog tegen om hun gevoelens te uitten en samen gaan ze terug naar het platteland.

scene: Het verhaal speelt zich af in Engeland. Het verhaal begint in Londen en verplaatst zich daarna naar het Engelse platteland (het is onduidelijk bij welke plaats dit is). Het is wel duidelijk dat het een redelijk klein plaatsje is.
theme: Het thema van dit verhaal is de liefde. Het gaat over de liefde voor je werk, voor je omgeving en voor mensen.
characters: De belangrijkste hoofdpersoon is Flora. Van haar kom je haar gevoelens en gedachtes te weten. Daarna is Charles de belangrijskte persoon, omdat hij veel invloed heeft op haar gevoelens. Twee belangrijke bijfiguren zijn Annabelle en William
point of view: Het verhaal wordt verteld vanuit Flora.
personal opinion: Ik vond het een heel leuk en vrolijk boek om te lezen. Het waren leuke gebeurtenissen die plaatsvonden en het boek was heel realistisch. Toch vond ik het einde van het verhaal een beetje vaag worden, want dat ze er met haar neeft vandoor gaat is mij niet helemaal duidelijk. Ik vind dat nogal ongewoon, dus dat vond ik gek. Verder was het een heel leuk boek.

Geen opmerkingen: