donderdag 6 november 2008

"Harry Potter & The Deathly Hallows" by J.K. Rowling

Ook van dit boek heb ik helaas geen samenvatting, omdat ik dit boekverslag met de hand geschreven heb.

plot: In dit laatste deel van Harry Potter, heeft Harry nog één opdracht te volbrengen: Hij moet de Gruzielementen van Voldemort opsporen en vernietingen. Gelukkig staat hij er niet alleen voor in deze moeilijke opdracht, want hij krijgt hulp van zijn trouwe vrienden Hermoine (Hermelien) en Ron. Het vernietigen is niet makkelijk, want de kracht van Voldemort wordt steeds sterker en overal zitten zijn volgelingen. Dit heeft als gevolg dat Harry Potter geheim te werk moet gaan en gebruik moet maken van vele vermommingen en onderduikadressen.
Aan het einde van het verhaal moet er nog één Gruzielement vernietigd worden, maar de zoektocht naar dit element heeft als resultaat een enorm gevecht tussen goed (Harry Potter en zijn volgelingen) en kwaad (Voldemort en zijn volgelingen). Het is een gevecht op leven en dood...

scene: Het verhaal speelt zich in Groot-Brittannie af, waar precies is onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat het verhaal zich afspeelt in Hogwards (Zweinstein) en de plaatsjes die daarom heen liggen.
theme: Ik denk dat de thematiek van het verhaal 'goed tegen kwaad' is. Je staat ergens nooit alleen voor, als je weet dat er mensen zijn die van je houden en om je geven. zolang je dat beseft, kun je het 'kwade' overwinnen.
Daarnaast denk ik dat ook de dood een grote rol speelt in dit verhaal, omdat er in dit boek veel aandacht aan besteedt wordt.

characters: De belangrijkste personage is duidelijk Harry Potter, hij heeft in dit verhaal een taak te vervullen en bovendien is het boek niet voor niets naar hem vernoemd. Daarna zijn Hermoine, Ron en Voldemort belangrijke personages. De eerste twee omdat ze echt zijn maatjes zijn en de laatste omdat hij de oppervijand van Harry is.
Daarnaast komen er vele familieleden, vrienden, volgelingen en handlangers in het boek voor, maar deze zijn slechts bijfiguren.

point of view: Het verhaal wordt verteld vanuit een buitenstaander, een alwetende verteller. Je komt wel de gedachtes en gevoelens van Harry te weten.
personal opinion: Ik vond het een heel tof boek om te lezen, omdat je meteen in het verhaal zat en het een heel spannend boek was vol met actie.

Geen opmerkingen: