woensdag 5 november 2008

"The First Autumn" by Erskine Caldwell

Helaas konden wij nergens de gehele tekst van 'The First Autumn' vinden, dus moeten wij het zo proberen aan jullie uit te leggen.

plot: Het verhaal gaat over een broertje en zusje die tijdens het buitenspelen voor het eerst in hun leven echt in de gaten hebben dat het herfst wordt, ze merken op dat de blaadjes verkleuren en op de grond vallen. De broer (Robert) legt aan zijn zusje (Elizabeth) dat dit komt doordat de blaadjes doodgaan, dit wetende verandert de manier waarop ze tegen de natuur aankijken.
Na het verhaal van Robert aan zijn zusje, komt hun vader thuis. Met zijn drietjes gaan ze 'paardje' spelen. Maar opeens houdt de vader op met het paardje spelen en blijft stil liggen. De kinderen denken dat het een grapje is en blijven nog even bij hun vader. Als er helemaal geen geluid meer uitkomt, gaat Robert zijn moeder halen. De moeder heeft vrij snel door dat vader oveleden is, maar stuurt Robert en Elizabeth naar binnen, zodat ze (voorlopig) nog niet weten dat hun vader overleden is.

scene: Het verhaal speelt zich 'thuis' af. De precieze plaats is niet bekent, maar wel dat het verhaal zich in de tuin afspeelt.
theme: Het thema is volgens ons de dood. In het begin gaat de natuur dood (de blaadjes in de herfst) en daarna hun vader. Het is de eerste herfst waarin de kinderen zich bewust zijn van sterfelijkheid.
characters: De belangrijkste karakters zijn Robert en Elizabeth, zij vertellen immers het verhaal. Daarnaast zijn 'Daddy' en 'Mother' ook karakters die belangrijk zijn in het verhaal.
point of view: Het verhaal wordt vanuit de kinderen Robert en Elizabeth vertelt.
personal opinion:
(Isabel) Ik vond het een duidelijk verhaal. Het thema en de gebeurtenissen zijn duidelijk en overzichtelijk geschreven. Ik vond het ook een heel zielig verhaal, omdat de kinderen hun vader verliezen en dat in eerste instantie nog helemaal niet doorhebben.

(Edine) Ten eerste vind ik de titel van het verhaal erg goed gekozen en vind ik de combinatie tussen de dood en de herfst mooi gevonden. Verder vind ik het een zielig verhaal, omdat de kinderen zich er nog niet van bewust zijn dat hun vader is overleden en ze hem dus nooit meer zullen zien.

Geen opmerkingen: